Training WordPress website bouwen

wordpress training banner
Je bent ondernemer geworden, gefeliciteerd! De eerste stap naar onafhankelijkheid is gezet. Nu moet je jezelf presenteren in de grote online wereld. Maar eigenlijk ontbreekt genoeg kennis om een goede website te bouwen. Er zijn veel ingewikkelde pakketten met termen als “html” en “css”. Erg lastig want het is ook niet jouw vak. Gelukkig hebben ze daarom de zogenaamde “content management systems” bedacht, kortweg CMS. Deze techniek geeft je een betrekkelijk eenvoudige interface, zeg maar bedieningspaneel, waarmee je veel gemakkelijker een goede website kan bouwen. Een van de bekendste en meest gebruikte is WordPress. In deze praktische WordPress training leren wij wat WordPress is, hoe het werkt en hoe je het pakket naar je eigen hand kan zetten om zo snel en gemakkelijk een goede website te bouwen.

Maak je eigen website!

Tijdens deze WordPress training gaan we gezamenlijk een workshop WordPress doen. We gaan het hebben over de juiste domeinnaam gekoppeld aan hosting en installeren een WordPress pakket omdat dit de basis is voor de site. Vervolgens behandelen we de verschillende mogelijkheden binnen WordPress en installeren de juiste plugins. We plaatsen de juiste content, teksten, afbeeldingen en video’s. Aan het einde van de dag hebben we voor iedereen die de cursus bijwoont een goede basis website gemaakt en heb je de juiste handvatten om hier zelf verder mee aan de slag te gaan.

Waarom WordPress

Er zijn natuurlijk veel meer CMS pakketten, een andere bekende is bijvoorbeeld Joomla. Wij kiezen voor WordPress omdat dit het meest gebruikte pakket is wereldwijd. Er zijn dus ook heel veel plugins en thema’s voor beschikbaar.

Hosting en email, hoe zit het?

Als we hebben gekeken naar de juiste domeinnaam voor jouw bedrijf, moeten we die domeinnaam koppelen aan een stukje server ruimte op het internet. Zo weten computers die op internet zitten welke files ze moeten laten zien als de specifieke domeinnaam wordt opgevraagd. Wij reserveren alvast wat online ruimte voor je zodat je op de training direct aan de slag kan met wordpress en email. Meer uitleg hierover op de training.

Wat kost de WordPress training?

De kosten voor deze eendaagse training bedragen € 399,- exclusief 21% BTW. Hier zitten koffie, thee en natuurlijk een lunch bij in. De training wordt gegeven op een locatie in de buurt van de grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. Op verzoek kunnen wij ook (bedrijfs) trainingen verzorgen op andere locaties of in huis. Neem contact met ons op en vraag naar alle mogelijkheden.

Programma WordPress training:

– Inleiding websites en html
– CMS systemen
– Domeinnaam, hosting, email
– WordPress installatie
– Blogs, pagina’s
– Thema’s
– USP’s bedrijf
– Menu en pagina’s
– Widgets en sidebars
– Sidebars
– Content
– Essentiële plugins WordPress
– Beveiliging
– Contact plugin, google
– Introductie SEO

Naast de WordPress training geven wij ook een erg praktische SEO training welke je als vervolg op de WordPress cursus kan bijwonen. In deze training gaan we veel dieper in op de zoekmachine optimalisatie van je website, zoekwoorden en online marketing. We behandelen de technische mogelijkheden van SEO, de zaken die op de pagina zelf geoptimaliseerd kunnen worden en de belangrijkste off-page optimalisaties.Zonder voorkennis van basis websites en WordPress is deze cursus behoorlijk pittig.