U bent ondernemer of heeft een organisatie die zijn diensten presenteert op een prachtige website. Dat is alvast een goede eerste stap. Hoe prachtig deze website ook is, het zegt echter niets over de online vindbaarheid binnen uw doelgroep of branche. Een logische volgende stap in uw online bestaan is dan ook de website optimaal geschikt te maken voor de Google indexering, de zogenaamde zoekmachine optimalisatie. In het steeds veranderende zoekmachine landschap is het belangrijk dit op een juiste manier uit te voeren zonder een Google penalty en daarmee een blokkering te riskeren. Bij Sempros kunnen wij een goede analyse maken van uw huidige situatie en aangeven waar de site verbeterd en maximaal geoptimaliseerd kan worden.

Waarom zoekmachine optimalisatie?

Zoals gezegd wil Google best uw website indexeren. maar dan moet dat ook wel kunnen. Zonder de juiste structuur en indeling kan Google een verkeerd beeld krijgen van uw site en daarom de site ook minder hoog of onjuist opnemen in de zoekresultaten.

Gevonden worden in Google

Hoe wordt u op dit moment gevonden in Google? Heeft u daar wel eens naar gekeken? En wat is eigenlijk het doel wat u voor ogen heeft? Is het puur de representatieve aanwezigheid? Brand awareness? Of wilt u daadwerkelijk (meer) conversie halen uit uw website? Samen kunnen wij met u kijken naar de manier waarop u gevonden wilt worden, uw doelgroepen, de juiste zoekwoorden, landing pages en targeting.

Hoe kom ik hoger in Google?

Dat is natuurlijk de meest gestelde vraag over zoekmachines. Iemand die u gaat garanderen dat u binnen 2 weken bovenaan komt in Google moet u maar niet geloven. Dit zal dan via een zogenaamde ‘black hat’ techniek gaan. Google is de afgelopen jaren alleen steeds slimmer geworden en zal dit na enige tijd ontdekken en u daarvoor straffen. Uw site wordt uit de index gehaald, korte termijn planning dus. Wij kijken samen met onze opdrachtgevers naar een lange termijn verbetering met de juiste technieken voor zoekmachine optimalisatie.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization wat betekent de site op een organische manier, dus zonder online advertising, zo goed mogelijk wordt geoptimaliseerd om zo hoog mogelijk te ranken voor gekozen zoektermen. Uiteraard kan dit ook met adverteren met bijvoorbeeld Adwords. Kijk voor meer informatie bij zoekmachine marketing.